Miljörummen


Våra miljörum är tänka att vara just miljörum där vi alla bidrar till återvinning och en bra miljö såväl till oss själva men också till dem som tömmer våra kärl. Tänk på att det också är deras arbetsmiljö!

Det finns på alla kärl en anvisning om vad som kan och får slängas i respektive kärl. Om du har saker som inte ska slängas i något av återvinningskärlen så måste du själv ordna bortforsling av det.

Vi uppmanar er som ställt ett bord, en trappstege med flera saker i Miljörummet mot JM huset (bruna huset) att snarast hämta era saker. Miljörummen är inga allmänna utrymmen för diverse grovsopor och sådant som det är besvärligt att bli av med. Det åligger varje medlem att bidra till att vi får ordning och reda i våra gemensamma utrymmen. Grovsopor ansvarar du själv för att frakta bort till lämplig återvinningscentral. Om stegen, bordet och de andra sakerna som inte hör hemma där snarast hämtas så blir vi tvungna att beställa en extra transport för bortforsling. Den kostnaden kommer vi alla gemensamt få betala på avgiften.

Vi vill också uppmana alla att nyttja den fina möjlighet som nu finns till förbättring! Att inte överfylla de olika återvinningskärlen. En annan enkel sak att bidra med är att trycka ihop kartongerna så vi alla får plats med våra kartonger framöver.

Om det är fullt i kärlen i våra båda miljörum så måste du tyvärr ta med kartongerna hem och vänta till nästa tömning. Tömning sker varje vecka.

Läs gärna mer i Trivselreglerna och i Stadgarna

Det är tillsammans vi skapar en bra miljö för oss alla och de leverantörer som hämtar vårt avfall!

Länk till sidan om sophantering (längst ner på sidan finns vägbeskrivningar till Malmös återvinningscentraler) på vår hemsida: Sophantering / Brf Lilla Varvsgatan (smartbrf.se)